In Edegem vind je twee VERO’s. Dat zijn verkeerseducatieve fietsroutes die onze scholen gebruiken voor het jaarlijkse Grote Fietsexamen. Dé ideale routes om met kinderen af te leggen en hen te leren over veilig fietsen in het verkeer.

 

De VERO-fietsroute Edegem-Donk, is al enige tijd voorzien van wegwijzers. Starten doe je aan de OLVE-Basisschool in de Rogier van der Weydenstraat. De wegwijzers gidsen je 2,4 km lang door de Edegemse straten en onderweg kom je verschillende leerrijke verkeerssituaties tegen. De andere verkeerseducatieve route, Edegem-Centrum, is splinternieuw. Deze route is 2,5 km lang en vertrekt aan het gemeentehuis. Tips en oefeningen inbegrepen!

Jong geleerd, oud gedaan

 

Door deze routes af te leggen, oefenen jonge fietsers en wandelaars verschillende verkeersvaardigheden. Ze leren op een veilige manier hoe deel te nemen aan het verkeer, wat hun plaats op de openbare weg is en hoe ze zichzelf beschermen. Daarnaast maken ze kennis met met het verkeersreglement en andere weggebruikers. Handige vaardigheden voor wanneer ze zelfstandig van en naar school fietsen.

Bovendien kan je de twee VERO-routes te voet afleggen met de allerjongsten. Zo hebben onze straten ook voor de kleinste Edegemnaars geen geheimen meer.

Wil je meer informatie over de routes of heb je nog andere vragen? Surf snel naar www.edegem.be/verkeerseducatieve-route.

Bron: https://www.edegem.be/veilig-fietsen-dankzij-onze-veros